Afrika Múzeum: Afrikai élmény a Balaton partján!

Nagy Endre, a híres Afrika vadász gyűjteménye, aki három afrikai gyűjtőútja után Tanzániában települt le, az ország egyik legismertebb fehér vadásza, állatkert és vadaskert alapító, vadászati főnök lett.

Vadászati és néprajzi gyűjteményének nagy részét 1984-ben Balatonedericsre, családi kúriájába hozza haza, mely azóta élő állatvilággal körülvéve, mint múzeum működik.

Élő afrikai állatok, Maszáj kunyhók, tevegelés, póni lovaglás gyerekeknek, légvár és játszótér, mini dzsungel!

Családos vendégeink egyik kedvenc programja!

Afrika Múzeum információk

Festetics Imre Állatpark

Az érdeklődők őshonos vadfajokkal, magyar kutyafajtákkal és háziállatokkal találkozhatnak az állatbemutatóban. A háziállatok közül szarvasmarha, sertés, ló, kecske és juhfajtákat, tyúkféléket és víziszárnyasokat költöztettek az állatparkba. A jelenleg megtekinthető háziállatok: szürkemarha, magyar tarka, bivaly, mangalica, négyféle juh, kecske, szamár, ló és baromfiak.

Az őshonos vadfajok közül gímszarvas, őz, dámvad, vaddisznó, fácán, és fogoly lesz látható a Bakonyerdő Zrt. által épített területen, amelyet Festetics Imréről neveztek el, a természetes, erdős környezetben. Vadállatok: gímszarvas, dámszarvas, őz, fogoly és fácán.

Az állatpark területén található még egy kisállat simogató, valamint egy játszótér. A pihenést padok, kiülők teszik lehetővé.

Festetics Imre Állatpark információk

Pele Apó Ösvénye

Gyermekeknek létrehozott tanösvény, ahol Pele urat, a nagy pelét hívják segítségül, hogy az apróságok is felfedezhessék az erdő megannyi apró titkát.

A 38 állomásból álló, 8.5 km hosszú ösvény, Balatongyörök és Balatonederics között, az erdei élőhelyek természeti értékeit mutatja be. A tanösvény a térség ismert látogatóhelyeiről (Afrika Múzeum, Balatonederics-Ederics-hegy, Szépkilátó, Balatongyörök-Bélap-völgy) közelíthető meg. Az ösvény ismertetőtáblái magyar és angol nyelvűek. A területről és a tanösvényről kiadvány is készült, amely 24 színes oldalon tárja fel a Keszthelyi-hegység természeti értékeit, valamit a tanösvény térképes útikalauza is egyben.

További információ a Pele Apó Tanösvényről

Western Park

Változatos és egyben érdekfeszítő műsorokkal, programokkal várják Önöket mint pl:

pónilovaglás, állatsimogató, íjászat, aranymosás, Western/Show/műsorok, trampulin, kötélpálya, pedálgokart, labirintus… és még sok minden más.

A kalandpark izgalmas kikapcsolódást nyújt mindenkinek, legyen akár gyerek, akár felnőtt.

Western Park információk

Ökokalandpark

A kalandpark a Keszthelyi öbölben, a Balaton partján, gyönyörű természeti környezetben terül el, jelenleg már 70 akadályos pályarendszer fogadja vendégeinket. A fákra telepített, különböző nehézségi fokozatú, változatos ügyességi akadályokból álló Kalandparkunk kihívást, izgalmas, felejthetetlen élményt tartogat kicsiknek és nagyoknak, családoknak, baráti társaságoknak és cégeknek egyaránt.

2 éves kisgyermekektől a magukat fizikailag aktívnak érző időskorúakig bárki használhatja a pályákat, aki szeretné biztonságos körülmények között próbára tenni erejét, bátorságát. 5 éves kislányom imádja, de nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek is van kihívást jelentő, izgalmas pálya!

Kalandpark információk