Balatongyörök

Nézze meg a 3D panoráma felvételeket Balatongyörökről itt!

Balatongyörököt félúton Keszthely és Szigliget között találja, az északi parton. Ott, ahol a víz tisztább, a levegő élesebb, ahol számos természet és ember alkotta szépséget csodálhat meg a környéken kiránduló.

A hangulatos kis falu a Balaton-felvidéki borvidék része. A főút mentén szőlőhegyek magasodnak, vendéglők, cukrászdák csalogatják, és az eredeti építészeti stílust őrző házak jelzik, milyen lehetett Györök a múlt században. A főutcától néhány perc alatt elsétálhat a Szépkilátóhoz, ahonnan hatalmas feketefenyők társaságában csodálhatja meg a Balaton egyik legszebb panorámáját.

Érdemes végignézni a strandokat is, hogy kiválaszthassa közülük az ízlésének legmegfelelőbbet.

De ha nem elégszik meg a napozással, úszással, a kölcsönzők jóvoltából evezhet, szörfözhet, vitorlázhat is. És ha még soha nem állt szörfdeszkán, nem ült vitorlásban, az sem baj, hiszen a strandon oktatókat is talál.

Aki pedig a vízparti sportokon kívül másra is vágyik, teniszezhet, lovagolhat, kerékpárral bejárhatja a környéket a balatoni kerékpár úton, sőt kipróbálhatja a sárkányrepülést is.

Balatongyörök a golf szerelmeseit is várja az újonnan épülő 18 lyukú Par 70-es Championship golfpályával, amely autóval 2 percre található a hoteltől. A nemzetközileg ismert D.I. Hans Georg Erhardt által tervezett Imperial Balaton jelenleg 9 lyukas pályával és a gyakorló pályával (driving range) várja vendégeit.

A balatongyöröki strand:

Balatongyörök környéke

Balatongyörök közvetlen környéke bővelkedik látnivalókban.

A falutól mindössze tíz kilométer Keszthely, a régi, patinás fürdőváros, a Balaton kulturális központja.

Legismertebb nevezetessége a múzeummá alakított Festetics-kastély, ahol koncerteket, színházi előadásokat is tartanak egész nyáron.

Nézze meg a Festetics-kastélyról készült 3D bemutatót itt!

 

Hévízen található Európa legnagyobb melegvizű tava, a gyógyulni és strandolni vágyók paradicsoma. Páratlan élmény a tavirózsák között úszkálni a gyógyvizű tóban, amelynek hőmérséklete a legnagyobb hidegben sem esik a 26-28 fok alá, így még télen is a szabadban fürdőzhet.

Nézze meg a Hévízi tóról készült 3D Panoráma felvételeket itt!

Badacsony tájvédelmi körzet, híres borvidék. A táj geológiai érdekességei közül leghíresebb maga a Badacsony-hegy, a vulkanikus eredetű bazaltsapkás tanúhegyek egyike, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik Balatonra.

De érdemes felkeresni a Kisbalatont, mely egykor a Balaton egyik öble volt, ma páratlan ősmocsár, Szigliget középkori várának romantikus romjait, a Szent György-hegy óriási bazaltoszlopait és a csónakkal bejárható tapolcai Tavasbarlangot is.

Különleges élményt nyújt a kápolnapusztai bivalyrezervátum és a hoteltől néhány kilométerre található Afrika Múzeum, melynek mini állatkertjében kipróbálhatja a tevegelést. És ha már úgyis a Balatonnak ezen a vidékén jár, ne hagyja ki a Káli-medence szépségeit, a Sümegi várjátékokat és Kehidakustány új gyógyfürdőjét.

Itt találja kirándulás javaslatainkat!